OPINION

Provincialismens triumf

Provincialismens triumf  -   man kan vel næppe finde nogen mere dækkende betegnelse for de nye fiflerier med udlændingelovgivningen i form af pointsystemer for udlændinge.

 

Europarådet har udtrykt, at det er ’bekymret for basale menneskerettigheder i Danmark’.

’Danmarks regering skelner mellem folk, der har økonomiske og sproglige fordele, og 'de andre'. Det er et brud på den del af menneskerettighedskonventionen, der omtaler retten til familie uden indblanding fra udefrakommende af nogen art,’ siger Thomas Hammarberg fra Europarådet til Information.  Staten blander sig reelt i, hvem man kan forelske sig i og vil leve sammen med. Et klart brud på menneskerettigheder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kilde: Politiken og TV2, 25.11.10.

 

At dømme efter en af de første meningsmålinger, der er offentliggjort efter indgrebet, ser det ud til, at forslaget har haft nogle virkninger i det partipolitiske vælgerlandskab. SF straffes vælgermæssigt for ikke at tage afstand fra pointsystemet. Der betales en høj pris for samarbejdet med S. Liberal Alliance ser ud til at befæste sin stilling som partiet, utilfredse borgerlige vælgere kan løbe over til.

 

”Danmark som foregangsland”, har integrationsministeren kaldt det geniale forslag. Det er snarere Danmark som provins i et Europa, der er ved at løbe Danmark agterud. Danmark har med sit forbehold for asyl– og indvandrerpolitisk samarbejde i EU sat sig uden for en fælles europæisk politik på området.

 

Det er ikke alene usolidarisk. Det er også dumt. Man vil hellere skabe intern splittelse i et værdipolitisk spørgsmål, der i den grad kan bruges til at splitte danskerne, end man vil være med til at finde fælleseuropæiske løsninger på et problem, der er fælles, men som nogle er meget mere eksponeret for end Danmark. Det er især i nogle Middelhavslande (Grækenland, Italien og Spanien), at der er et pres på grænserne p.g.a. indvandring fra lande uden for Europa. Det er anderledes massive problemer end de få tusinde familiesammenføringssager i Danmark.
   EU må som en union med
500 mio mennesker være i stand til at finde fair og solidariske løsninger på udlændingeproblematikken. Ved at tilslutte sig en fælleseuropæisk løsningsmodel kunne man løfte spørgsmålet ud af dansk politik.

 

Det vil selvfølgelig indebære den ulempe, at det så ikke længere vil være så sjovt og udbytterigt at være værdipolitisk kriger i dansk indenrigspolitik.

 

Megafon har også i en nylig opinionsundersøgelse spurgt folk, hvad de bedste initiativer fra VK(O)’s niårige regimente har været. Det viser følgende resultat:

 

De bedste 10 initiativer:

1. Øget valg i den offentlige sektor 35%
2. Stramninger af udlændingepolitikken 31%
3. Skattestoppet 31 %
4. Stramninger i retspolitikken 30%
5. Skattelettelser 30%
6. Skattefradrag til sundhedsforsikringer 17%
7. Håndteringen af Muhammedkrisen 17%
8. Komumunalreformen 14%
9. Styrkelse af privathospitaler 14%
10. Deltagelsen i Afghanistankrigen 10%

De værste 10 initiativer:

1. Deltagelsen i Irakkrigen 54%
2. Deltagelsen i Afghanistankrigen 47%
3. Styrkelse af prvathospitaler 39%
4. Håndteringen af Muhammedkrisen 37%
5. Kommunalreformen 37%
6. Stramninger af udlændingepolitikken 37%
7. Skattestoppet 32%
8. Skattelettelser 32%
9. Kultur- og værdikampen 25%
10. Skattefradrag til sundhedsforsikringer 25%

Kilde: Megafon for Politiken og TV 2 Nyhederne

 

Der er bred modstand imod deltagelsen fra dansk side i krigene i Irak og Afghanistan. På den baggrund kan man undre sig over, at krigsmodstanden ikke har været større eller givet sig mere markante udslag i medierne og i demonstrationer imod krigene — eller i opbakningen bag regeringspartierne. Regeringen lader heller ikke til at have håndteret Muhammedkrisen særlig vellykket i vælgernes øjne. Hvad der nok vil overraske nogle, er den ringe opbakning til kommunalreformen. Men det forholder sig nok også sådan, at regeringen generelt er blevet relativt upopulær, hvad opbakningen bag partierne da også viser.   


 

 

 

 

 

 Nye Tider -  Pointssystem